Hiszpańskie restauracje

Hiszpania - restauracje z gwiazdką Michelin 2018

Hiszpańskie gwiazdki

Restauracje z * w Guide Michelin 2018

La Iberica - hiszpańska restauracja w Warszawie

La Ibérica (Warszawa)

Kuchnia hiszpańska - baskijskie przekąski pintxos

Pintxos w San Sebastián

Restauracje w Hiszpanii

Etxanobe (Bilbao)

Restaurację Etxanobe śmiało można nazwać jedną z głównych atrakcji w Bilbao. Już samo położenie na jednej z wyższych kondygnacji słynnego Pałacu Euskalduna sprawia, że można oczekiwać w niej sztuki kulinarnej najwyższych lotów. Właściciel Etxanobe i szef kuchni w jednej osobie, Fernando Canales, to jedna z bardziej rozpoznawalnych osobistości w gastronomii hiszpańskiej.

Restaurante Arzak - ekskluzywna restauracja Arzak w San Sebastian

Restaurante Arzak (San Sebastián)

Chociaż gwiazdy Michelina rozbłyskują na całym nieboskłonie gastronomicznej Hiszpanii, jedna jego część jest szczególnie rozpoznawalna grupie najbardziej wybrednych smakoszy. Ową konstelację znajdziecie w nadmorskim San Sebastián w Kraju Basków. Poznajcie restaurację prowadzoną przez Juana Mari oraz Elenę Arzak...

Casa Román (Sepúlveda)

Miejscowość Sepúlveda niedaleko Segowii znana jest z wyjątkowej malowniczości oraz z restauracji serwujących najlepsze, soczyste i delikatne mięso z jagniąt mlecznych. Casa Román to idealne miejsce na skosztowanie słynnego kastylijskiego lechazo, a także innych regionalnych specjałów: prosięcia mlecznego lub deseru ponche segoviano...

Chocolatería de San Ginés (Madryt)

Poznaj Chocolatería de San Ginés - najsłynniejszą czekoladziarnię w Madrycie specjalizującą się od pokoleń w słodkim hiszpańskim specjale - gorącej czekoladzie z churros. To przeszło 120 lat tradycji na wyciągnięcie ręki, w samym centrum stolicy Hiszpanii...

Sewilla - najlepsze bary tapas i zwyczaj tapeo

Najlepsze bary tapas (Sewilla)

Najwięcej barów serwujących najsmaczniejsze tapas znajdziecie głównie na starym mieście stolicy Andaluzji oraz w jej popularnej wśród turystów dzielnicy Triana. Dowiedzcie się, które bares de tapas w Sewilli są najlepsze...

El Refectorium del Campanario (Malaga)

Magię Malagi można odkrywać na wiele sposobów. Wiele barów i restauracji w starej części miasta raczy kubki smakowe gości prostymi lecz wybornymi potrawami ze świeżych ryb lub owoców morza. Jest jednak pewne miejsce w Maladze, w którym kulinarna magia Andaluzji zdaje się osiągać swoje wyżyny.

Eneko Atxa - restauracja Azurmendi

Azurmendi i ENEKO (Larrabetzu)

Eneko Atxa: jako szef kuchni i restaurator to perfekcjonista, a do tego niezrównany tytan pracy. Restauracja Azurmendi odległa o kilkanaście minut drogi samochodem z Bilbao to pierwszy i dotychczas najwspanialszy z jego kulinarnych projektów, a w realizacji już są kolejne...

Hiszpania - co i gdzie zjeść w Barcelonie

Smaki Barcelony

Które regionalne potrawy warto zjeść będąc w Barcelonie? Typowe przysmaki kuchni katalońskiej oraz miejsca w Barcelonie, w których najlepiej ich spróbować...