Restauracje Hiszpańskie

Restauracje hiszpańskie

Etxanobe (Bilbao)

Restaurację Etxanobe śmiało można nazwać jedną z głównych atrakcji w Bilbao. Już samo położenie na jednej z wyższych kondygnacji słynnego Pałacu Euskalduna sprawia, że można oczekiwać w niej sztuki kulinarnej najwyższych lotów. Właściciel Etxanobe i szef kuchni w jednej osobie, Fernando Canales, to jedna z bardziej rozpoznawalnych osobistości w gastronomii hiszpańskiej.

Casa Román (Sepúlveda)

Miejscowość Sepúlveda niedaleko Segowii znana jest z wyjątkowej malowniczości oraz z restauracji serwujących najlepsze, soczyste i delikatne mięso z jagniąt mlecznych. Casa Román to idealne miejsce na skosztowanie słynnego kastylijskiego lechazo, a także innych regionalnych specjałów: prosięcia mlecznego lub deseru ponche segoviano...

La Ibérica (Warszawa)

Poszukując autentycznej, hiszpańskiej kuchni wybraliśmy się niedaleko, na warszawski Wawer. Na ogrodzeniu willi nie przypominającej zbytnio restauracji przywitał nas wielki baner z napisem "Witajcie w Hiszpanii!". Czy wewnątrz czekało na nas gastronomiczne odkrycie na miarę morskich wojaży Kolumba lub Magellana? Dowiedz się czym nas zaskoczyła La Ibérica.

El Refectorium del Campanario (Malaga)

Magię Malagi można odkrywać na wiele sposobów. Wiele barów i restauracji w starej części miasta raczy kubki smakowe gości prostymi lecz wybornymi potrawami ze świeżych ryb lub owoców morza. Jest jednak pewne miejsce w Maladze, w którym kulinarna magia Andaluzji zdaje się osiągać swoje wyżyny.

Chocolatería de San Ginés (Madryt)

Poznaj Chocolatería de San Ginés - najsłynniejszą czekoladziarnię w Madrycie specjalizującą się od pokoleń w słodkim hiszpańskim specjale - gorącej czekoladzie z churros. To przeszło 120 lat tradycji na wyciągnięcie ręki, w samym centrum stolicy Hiszpanii...