Wino powstałe w roczniku 2014, będące dla bodegi Fariña formą upamiętnienia 75-lecia jej założenia. Pod względem techniki wytwarzania nie różni się wiele od Gran Colegiata Campus, może za wyjątkiem nieco krótszego starzenia w amerykańsko-francuskiej beczce (12 m). Przy pierwszym łyku może nieco przypominać strukturalne, porządnie skoncentrowane klasyczne Toro. Wciąż jednak bardziej w nowoczesnej stylistyce, którą w Toro zainicjował Manu Fariña. Owoce wyraźnie dżemowe, dobrze zintegrowana beczka. Wino zdecydowanie eleganckie choć nie ekstrawaganckie: harmonijne, soczyste i bardzo długie.
W kuchni do pieczonych czerwonych mięs, warzyw i makaronów.
Fariña 75 Aniversario
Kolor: Ciemnowiśniowy, prawie nieprzezroczysty, granatowe przy brzegach.
Nos: Potężny, z mocno zarysowanym dżemowym owocem (konfitura z malin i jeżyn) podbitym czekoladowo-pikantnym tłem.
Usta: Szczodre, owocowe, pełne, delikatnie słodkie. Dostatecznie kwasowe, garbniki na drugim planie, super długie.
Cena wina w Hiszpanii: ??? (wino wyprodukowane w bardzo limitowanej ilości)
Degustacja wina: 03/2017