Sangría to niezastąpiony napój na gorące, nie tylko hiszpańskie dni oraz wieczorne imprezy w gronie przyjaciół. Przepisów na sangríę jest niezliczona ilość, istnieją różnorodne smakowite połączenia owoców z wytrawnym winem. Sprawdźcie ten najbardziej klasyczny...
Horchata to jeden z najpopularniejszych napojów chłodzących w Hiszpanii. Tradycyjną horchatę z przyrządza się z zasuszonych bulw cibory jadalnej (chufa), głównie w Walencji i na pobliskim wybrzeżu Morza Śródziemnego...
Kawa po hiszpańsku - espresso ze słodkim skondensowanym mlekiem, czyli café bombón. Za ojczyznę tej małej, "biało-czarnej" uznaje się Alicante i okolice miasta na śródziemnomorskim wybrzeżu Hiszpanii.
Café leche y leche (kawa z mlekiem i mlekiem) lub barraquito to przepis na kawę pochodzący z Wysp Kanaryjskich. Polega na podaniu kawy w towarzystwie dwóch rodzajów mleka: zwykłego oraz skondensowanego. Powstaje w ten sposób smaczny i pobudzający do życia napój.
Poznaj regionalne gastronomie w Hiszpanii. Czego warto spróbować będąc w Andaluzji, Katalonii, Kraju Basków, Galicji, na Wyspach Kanaryjskich i Majorce...
Poznaj ciekawe bary i restauracje z kuchnią hiszpańską w różnych zakątkach Hiszpanii oraz w Polsce...